AYAH, IBU, AIMAN , AFIFAH & ALEESYA

AYAH, IBU, AIMAN , AFIFAH & ALEESYA

Thursday, April 29, 2010

ROTI TUNA @ SARDIN

Roti Tuna nih paling senang sbb potong-potong pastu letak je dalam bekas last skali letak topping dia sebanyak mana yang dikehendaki. Letak banyak2 sikit sbb sendiri nak makan.

Resepi doh sama macam Roti inti kacang merah dalam post Jom Buat Roti yang lepas

First ratakan doh dan potong-potong lagi kecil lagi cantik roti tuh bila masak nanti

Ini dia bahan-bahan topping banyak sungguh, puas hati makan mcm nih
Dari atas kanan tuna ( dihancurkan ), cendawan butang, laga benggala , nenas
Bawah kanan isi ketam, bawang dan tomato - semua potong dadu


Bila dah potong masukkan dalam bekas seperti gambar di atas. Memang tak cantik tapi tgk hasil akhir nanti. Sapukan telur then letakkan semua bahan-bahan topping di atas roti. Nak lagi best taburkan cheese.



Dah siap dan ini dia hasilnya nak sangat topping lebih sampai terkeluar daripada bekas. Takpe nak makan sendiri kan.



No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts with Thumbnails