AYAH, IBU, AIMAN , AFIFAH & ALEESYA

AYAH, IBU, AIMAN , AFIFAH & ALEESYA

Monday, April 12, 2010

ROTI SERUNDING DAGING

ROTI SERUNDING DAGING

1. BAHAN-BAHAN YANG DIGUNAKAN SAMA MACAM BUAT DOH ROTI INTI KACANG
MERAH ( dalam jom buat roti )
2. BAHAGIKAN DOH KEPADA 60g
3. BENTUKKAN DOH BULAT-BULAT DAN REHATKAN SEHINGGA 2 KALI GANDA
SAIZNYA



Biarkan doh naik sehingga saiz 2 kali ganda



Sapukan telur di bahagian atas roti

Bakar roti 8-10 minit suhu 180 darjah C. wah roti tu dah naik dan kekuningan. masa ni bau dia satu dapur


Roti dah masak potong bahagian tengah-tengah roti guna pisau atau gunting dengan apa jua cara janji terbelah. Tapi tak terbelah abih

Letak sedikit mayonis nak lebih pun boleh tapi sendiri beli tak gitu . Pastu letak serunding pun sedikit je . Sbb klu banyak tak boleh nak rapatkan roti tu. Cara2 buat serunding tidak disertakan sbb serunding pun beli jeee. he...he..

Setelah rapatkan roti letak lak mayonis dan ratakan di permukaan roti

Akhir sekali letak lak serunding di atas riti yang telah disapukan mayonis . haa yang bahagian atas boleh letak banyak2 tapi klu nak bajet sekadar yang patut. Roti nampak mcm tak cantik tapi paling suka sbb sedap serunding daging tuu.













No comments:

Post a Comment

Anda Mungkin Juga Meminati

Related Posts with Thumbnails