ROTI SERUNDING DAGING
1. BAHAN-BAHAN YANG DIGUNAKAN SAMA MACAM BUAT DOH ROTI INTI KACANG
MERAH ( dalam jom buat roti )
2. BAHAGIKAN DOH KEPADA 60g
3. BENTUKKAN DOH BULAT-BULAT DAN REHATKAN SEHINGGA 2 KALI GANDA
SAIZNYA
Biarkan doh naik sehingga saiz 2 kali ganda
Sapukan telur di bahagian atas roti
Bakar roti 8-10 minit suhu 180 darjah C. wah roti tu dah naik dan kekuningan. masa ni bau dia satu dapur
Roti dah masak potong bahagian tengah-tengah roti guna pisau atau gunting dengan apa jua cara janji terbelah. Tapi tak terbelah abih
Letak sedikit mayonis nak lebih pun boleh tapi sendiri beli tak gitu . Pastu letak serunding pun sedikit je . Sbb klu banyak tak boleh nak rapatkan roti tu. Cara2 buat serunding tidak disertakan sbb serunding pun beli jeee. he...he..
Setelah rapatkan roti letak lak mayonis dan ratakan di permukaan roti
Roti dah masak potong bahagian tengah-tengah roti guna pisau atau gunting dengan apa jua cara janji terbelah. Tapi tak terbelah abih
Letak sedikit mayonis nak lebih pun boleh tapi sendiri beli tak gitu . Pastu letak serunding pun sedikit je . Sbb klu banyak tak boleh nak rapatkan roti tu. Cara2 buat serunding tidak disertakan sbb serunding pun beli jeee. he...he..
Setelah rapatkan roti letak lak mayonis dan ratakan di permukaan roti
No comments:
Post a Comment